Свилен Максимов: Да научим хората да правят добро в памет на Вики!

„Идеята ни е да променим нагласите на българите! Вместо всеки ден да търкат лотарийни билети за 5-10 лв, по-добре да се опитат да сторят нещо добро, дори и за непознат”, заяви председателят на фондация „Направи добро за непознат” Свилен Максимов, споделя 24 часа.

Бившият съпруг на убитата русенска телевизионна водеща Виктория Маринова е амбициран да продължи благотворителната кампания, подета от Вики.

Част от най-големите звезди на българската музика ще вземат участие в благотворителен концерт в памет на трагично загиналата журналистка от ТВН Виктория Маринова в Русе, съобщиха организаторите. Концертът се организира от Фондация “Направи добро за непознат”, която бе създадена в памет на убитата Вики, заедно с ТВН. Събраните средства ще бъдат насочени към благотворителни кампании на фондацията – каузи, които Виктория се стремеше да реализира, но не успя да завърши.

„Парите, които бъдат събрани, ще бъдат похарчени за добри дела по Коледа. Община Русе ни предостави списък с най-нуждаещите се детски и старчески домове”, обясни Свилен Максимов. Според него 300-400 души на ден си купуват специално подготвените сертификати за дарения.

Концертът ще се състои на 2 декември, неделя, от 18.30 ч., в новата зала “Арена Монбат” в Русе и се очаква да продължи повече от два часа. В него ще вземат участие известните български певци Георги Христов, Силвия и Теди Кацарови, Хилда Казасян, Дичо, Крисия, Пресияна и Мирела Димитрови, Орлин Павлов, DEEP ZONE Project, ПоПоКАТЕ5Л и Сунай Чалъков. Водещи на концерта ще бъдат Боряна Баташова и Руслан Мъйнов. Според Максимов, звездите ще участват с многократно намалени хонорари, или дори само с покрити транспортни разходи. Сертификатите за дарение на стойности 5 лв., 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв.(VIP) могат да бъдат закупени на касите на NetWorx, фирмата, собственик на ТВН, където работеше убитата журналистка.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via