Свидетел разпознал убиеца на Георги в Борисовата градина по характерно негово движение

Един от съучениците на Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, го разпознал по начина, по който си придърпва дънките.

Сергей Андреев, който бил в един клас с Йоан в частното училище “Езиков свят”, обясни, че след като видял записа със “самотния бегач” в района на Борисовата градина, в училището започнало да се говори, че човекът от записа е Йоан. По думите му обаче никой не е вярвал, че Матев е способен на подобно нещо.

Пред съда Сергей Андреев обясни, че се е усъмнил, че това е съученикът му Йоан, по походката, по дрехите и по характерното му движение.

“Той имаше специфичен начин, по който си придърпваше дънките”, каза свидетелят. От показанията му стана ясно, че след убийството Йоан спрял да ходи на училище, дори помислили, че се е преместил в друг клас или училище.

На заседанието от затвора бяха докарани биячите на малкия Еци – Патрик Първев и Александър Донов. Двамата са осъдена на по 6 години затвор за побоя над 3-годишния Христо (Еци) през 2015 година.

Пред съда Първев каза, че няма нищо общо с убийството в Борисовата гранида. Магистратите обаче прочетоха саморъчно написани от него показания, в които той разказва, че в следствения арест е бил малтретиран от съкилийниците си. Карали го да се съблича гол, да чисти килията с четка за зъби и го препикавали. Побоят му бил наложен, за да си признае, че той е убил Георги в Борисовата градина.

Пред съда обаче Първев се отрече от думите си. Заяви, че е бил бит, но заради побоя над Еци. И обясни, че подписите под показанията му не са негови, заради което съдът назначи грефологична експертиза.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via