fbpx

Светлин Чекията от Враца напълни пещерата на Али Баба с крадени тузарски джипове, ченгетата онемяха като влязоха вътре (СНИМКИ)

Склад на бившия наркооп във Враца, натъпкан като пещерата на Али Баба с крадени джипове за 1,5 млн. лв., беше разбит от столични ченгета. Щом влезли в него, те онемели, тъй като най-старото возило било на две-три години, съобщават от полицията, цитирани от „Телеграф“.

Складът се стопанисвал от известния в региона джамбазин Светлин, който носел цветущия прякор Чекията заради страстта си към порно списанията и последващите действия след гледането на голите картинки, разказаха полицаи.

Криминалистите от София получили оперативен сигнал, че в бившия наркооп във Враца постоянно влизат ултраскъпи джипове, но повече не излизат.

На хората им направило впечатление, че непрекъснато Чекията и някои от най-близките му хора, сред които известните автокрадци Гопето и Софиянчето, се навъртат около базата, и алармирали полицията.

В хода на разследването станало ясно, че те са превърнали помещенията на окръжния кооперативен съюз буквално в пещерата на Али Баба.

Криминалистите открили в склада десетина чисто нови джипа. Сред тях имало „Тойота Рав 4“ – хибрид на 1 месец, круизъри, „Мерцедес ML”, излязъл от завода през 2014 г., и т.н. Почти всички били нарязани и разглобени на части, готови за продажба.

„Схемата е да ги пускат в интернет. Засякохме, че ги пласират в цял свят“, коментираха ченгетата. По думите им чистата печалба на Чекията, Гопето и Софиянчето от откритите джипове щяла да удари рекордния 1 милион лева.

Тепърва предстоят разпити и арести, допълниха от вътрешното ведомство, тъй като се оказва, че всъдеходите са крадени в края на миналата и началото на тази година. В пещерата на Али Баба били открити и хиляди части от други крадени автомобили от най-висок клас, за които тепърва ще се уточнява бройка и вид.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x