Суеверията на известните

Малко преди смъртта си Абрахам Линкълн споделя, че е сънувал покушение срещу себе си.

Известно е, че съпругата му участва в спиритични сеанси, за да се свърже с починалите си деца. Така „медиумите“ се обо­гатяват за сметка на трагедията в семейство Линкълн.

Франклин Рузвелт и мистиката на 13

Рузвелт не обича „дяволска­та дузина“. Познавайки тази му черта, неговите асистенти нико­га не назначават делови срещи за 13-о число. Политикът не посещава мероприятия, които се провеждат на 13-ия етаж.

С това суеверията му не свършват. Президентът вярва също, че от една клечка не трябва да се палят три цигари. Това поверие е свързано със следната легенда. По време на Бурската война британци­те забелязват, че жертва на стрелците често става третият войник, който пали цигарата си от една клечка. Англичаните смятат, че на първата цигара стрелецът забелязва огънчето, а на втората се прицелва.

Рейган носи монети за късмет

Когато Rоналд Риган публи­кува мемоарите си с любопитни детайли от областта на астро­логията, Рейгън определя тези сведения като несъответстващи на действителността. Въпре­ки това по-късно астрологът Керъл Райтер ги потвърждава.

Интересът на президента към астрологията е изучаван и от специалисти от Източния уни­верситет в Мичиган. Те стигат до извода, че той определя датата на полагане на клетва в съответствие със съветите Райтер. Освен това редовно преглежда хороскопите в аме­риканските вестници.

Рейгън вярва в поличби. Например носи със себе си монети за късмет. Ако се разсипе сол, хвърля щипка през рамото си.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via