Стрелецът от Виена е заловен

Полицията пипна предполагаемия стрелец от Виена след мащабно преследване.

Един човек загина, а друг е много тежко ранен след стрелба в ресторант в центъра на града, който е любим на туристите и се намира близо до катедралата „Свети Стефан“.

На място веднага пристигнаха униформени органи на реда, представители на Спешна помощ и отряд „Кобра“. Очевидци твърдят, че стрелците са били няколко, но официално полицията съобщава само за един извършител.

Според говорителя на органите на реда става въпрос за криминално деяние, а не за терористична атака. Мотивите за нападението все още са неизвестни. Предполага се, че нападението е била предварително планирано. То е било насочено конкретно срещу жертвите, за което говорят и изстрелите в главите им.

Не е ясна самоличността на загиналия. По първоначална информация, той е бил уцелен в главата, а малко след това е издъхнал от раната. Другият пострадал също е ранен в главата. Хеликоптер се бе включил в търсенето на извършителите. Много улици в града бяха блокирани, полицейското присъствие е засилено. Органите на реда успокояват гражданите, че няма опасност.

Източник: Blitz.bg

Следвайте ни в социалните медии