Спортисти останаха без премии след победи на Европейско първенство (Видео)

С медали, но без хонорари – това се случи със състезателите по силов трибой, след като завоюваха второ и трето място на Европейското първенство в дисциплината.

Те публикуваха в социалните мрежи постове, в които изказват разочарованието си от липсата на премии, и заявиха, че няма да участват повече в състезания за страната ни.

Видео:

“Става дума за два спечелени медала от европейско състезание през ноември. Аз се класирах втори, а с мен имаше едно момче, което стана трети. Става дума общо 6600 лв. за двамата. Разбрах, че няма да получа парите след състезанието и затова подадохме документи за премиите. Получихме документ през януари, че премиите няма да бъдат изплатени”, каза състезателят по силов трибой Борислав Адов, предава NOVA.

Той обясни, че досега парите са им давани, макар и със забавяне. По думите му средствата отиват за подготовка за следващи състезания като предстоящото Световно през юни, на което той няма да участва.

“Положението от страна на държавата е много лошо. Всичко е на самотек, т.е. – да се оправя всеки сам. Всички си работим и с наши пари се издържаме. Оттук нататък ще ми бъде много трудно с финансите, защото имам и семейство, което е на първо място за мен”, добави Адов.

Секретарят на Българската федерация по силов трибой Тодор Василев обясни, че тя се издържа само чрез спонсори.

“Не можем да мотивираме спортистите по никакъв начин. В годината имаме три кръга и отиваме на места, на които не плащаме наем. Но въпреки прогреса на спорта, не мога да си обясня обратната връзка с министерството”, каза Василев.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via