fbpx

Спират от движение колите – замърсители

2 163

Започва акция срещу автомобилите- замърсители.

Ще бъдат спирани от регистрация неекологичните коли, благодарение на устройства, които мерят колко „вредна“ за околната среда е дадена кола. Засега такива устройства ще има само в София, но плановете са революционните мерки да обхванат и други градове.

„За мен това е противозаконно. Вкарваме надеждни и по-нови автомобили, но има малки населени места, където хората нямат средства и се вкарват коли на по над 10-15 години. Там очаквам да възникнат големите проблеми”, каза Любомир Доросиев, председател на Асоциацията на вносителите на автомобили пред Нова телевизия.

Той заяви, че никъде в Европа не е забранено вносът и карането на автомобили, които имат занижени екоставки. Той даде пример с Париж, където този въпрос е решен с ековинетки.

Според Доросиев не трябва да се забранява, а де се дават преференции и бонуси.

Българите са склонни да карат бензинови автомобили при 4000 евро отстъпка за закупуването на електромобил. Това заяви изпълнителният директор на Асоциацията на вносителите на автомобили Цветелина Цанева пред БНТ.

Тя призна, че шофира дизелов автомобил, но планира да го смени. Това е капиталовложение, което всеки обмисля, каза Цанева.

Българинът е претръпнал на ограничения, които не спазва. Според нея е крайно време да се промени формулата за пътния данък. „Грубо казано е неприемливо да се плащат 20 лв. за стар автомобил, а по-новите – над 200.

Не можем само да действаме популистки“, обясни Цанева и допълни, че липсват реалните законодателни промени.

Припомняме, в Германия планират забрана на дизеловите автомобили.

Източник: fakti.bg

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори