Снахата на Доналд Тръмп натровена, след като е отворила подозрителен плик

Снахата на американския президент Доналд Тръмп – Ванеса Тръмп, беше приета в болница в Ню Йорк, съобщи „Ройтерс“. Тя е отворила плик, съдържащ подозрителен бял прах.

Съпругата на най-големия син на президента се оплакала от гадене. Други двама души също са били приети в лечебното заведение. „Субстанцията е пристигнала по пощата и е била адресирана за Доналд Тръмп-младши“, заяви говорител на нюйоркската полиция.

По случая се води разследване. Властите са особено бдителни, защото от 2001 година насам няколко човека бяха убити след отваряне на писма, натровени с антракс. Мишена много често бяха конгресмени и представители на медиите.

„За щастие Ванеса и моите деца са невредими. Отвратен съм, че някои хора избират да изразят несъгласието си с подобно обезпокоително поведение“, написа синът на президента от профила си в Туитър. По-късно полицията обяви, че субстанцията не е животозастрашаваща.

Ванеса Тръмп отворила писмото около 10:00 часа сутринта местно време в апартамента на двамата в Ню Йорк. Ен Би Си съобщи, че веществото не е опасно, а снахата на Доналд Тръмп е била хоспитализирана като превантивна мярка. Адресат на писмото е бил синът на американския президент.

Следвайте ни в социалните медии