След вас, госпожо! В Берлин ще въвеждат тоалетни “унисекс”

Така градските власти ще решават проблема с дългите опашки пред тоалетните за дами

Градските власти в Берлин се опитват да решат проблема с дългите опашки в женските тоалетни по любопитен начин – като направят унисекс тоалетни.

Управляващата в столицата лява коалиция е създала “Концепция за тоалетните в Берлин”. 99 страници от документа са посветени на обществените тоалетни. “В бъдеще тоалетните трябва да са универсални и да могат да се ползват и от двата пола”. Таза инициатива, съгласно концепцията, трябва да е пример за иновационната политика на коалицията в Берлин.

Немските тоалетни на бъдещето трябва да бъдат добре осветени, да имат указатели, че могат да се ползват и от двата пола, паник бутон и добра видимост на входа.

Идеята за “безполова” тоалетна се появява в света не за първи път.

В началото на годината в Туитър бе публикувана женска тоалетна в швейцарския град Винтертур.

В същото време професор Мите Демириц от университета в Холзикирхен заявил, че с универсалните тоалетни ще се икономисва вода, защото жените често пускат водата до три пъти за едно посещение.

Той съобщил, че неговият екип от дизайнери работи над създаването на тоалетна в кабинка и с врата. Такава тоалетна ще бъде разположена по-ниско от обичайната тоалетна чиния, което ще помага на жените да облегнат гърба си на стената.

Не е много ясно, как точно тези тоалетни ще решат проблема с опашките в женските тоалетни. Очевидно, в Берлин скоро няма да има знаци за мъжка и женска тоалетна, а опашката ще бъде обща.

Източник: impressio.dir.bg

Може да харесате и