След тежката катастрофа на АМ “Тракия”, 14 души са в болница

14 са пострадалите пътници от автобуса на градския транспорт, който беше ударен от ТИР на АМ “Тракия”.

Половината са настанени в болница “Света Анна”. Четирима, сред които и дете са в “Пирогов” и трима в болница “Царица Йоанна – Исул”. С опасност за живота са мъж на 60 г. и жена на 54 г.

Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и тежка гръдна травма и е в реанимация, съобщиха от УМБАЛ “Св. Анна”. Жената е тежка лицева травма и фрактура на долната челюст. 4 пациенти са предимно с гръдно-коремни травми и различни травми на долни крайници и са хоспитализирани в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия. Един е освободен за домашно лечение.

Опасност за живота по принцип има за двама от пострадалите. Останалите са в тежко състояние. Водещото е стресът и уплахата при тях. Двамата в тежко състояние са в реанимация. Абсолютно всички подлежат на диагностично-уточняване, периодичен контрол, наблюдение. Това заяви пред БНТ д-р Анна Николова, началник на Спешното отделение на УМБАЛ “Св. Анна”.

Автобусът, който е изтлъскан от пътното платно, но не се е преобърнал, се е движел по линия №7 – от Долни Лозен към Гара Искър в София.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 7.20 часа тази сутрин. По-късно към 9.30 ч. движението бе отклонено през с. Лозен, за да може да се изтегли падналият извън пътя автобус. На магистралата в посока София има образувана колона.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via