Слави коментира изказванията на Валери Симеонов

Слави Трифонов написа коментар в своя Фейсбук профил относно  последните изказвания на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

“Какво възниква във вашето съзнание след като чувате тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в публичното пространство и не мога да знам какво се случва в душата на всеки един от вас. Мога да кажа кое е логичното. Логичният извод е, че подобно изказване може да направи само един самозабравил се, безсъвестен и безчувствен човек”, категоричен е телевизионният водещ.

“Да, има такива хора, но този е вицепремиер. И в една нормална държава, след подобно изказване, този вицепремиер трябва незабавно да се махне от политическия живот и веднага да си подаде оставката. Но това се случва в нормалните държави.

В нормалните държави, ако той не си я подаде, веднага ще му я поиска неговият началник – министър-председателят. Защото, ако той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо. Виждаме само горките майки, на които такива като този се опитват да им отнемат и последното, което им е останало. Тяхното достойнство”, отбелязва Трифонов и показва отказ от филм, който разказва за ежедневието на майките на деца с увреждания.

Припомняме, че след като премиерът Бойко Борисов призова вицепремиера Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майките, реакцията на Симеонов не закъсня.

“Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване (става дума за “Господари на ефира”, които разпространиха изказването на Симеонов – бел. ред.).

“Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума”, подчерта още вицепремиерът.

Припомняме, че протестиращите майки от инициативата “Системата ни убива” вече поискаха оставката на Валери Симеонов. Да се оттегли от поста си на вицепремиер, призоваха и от БСП.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via