СКЦАНДАЛНО ! Италианската полиция арестува „принца на Черна гора и Македония“

Стефан Чернетич, който с години се представя като „принца на Черна гора и Македония“, като по този начин е измамил и Памела Андерсън

Италианската полиция съобщи, че е арестувала известния измамник Стефан Чернетич, който с години се представя като „принца на Черна гора и Македония“, като по този начин е измамил редица известни и богати личности, сред които и Памела Андерсън, живеейки разточителен живот на тяхна сметка, съобщават македонските медии.

Чернетич е обвинен в измама и фалшифициране на документи. Обвинения ще му бъдат повдигнати и заради личния му автомобил марка „Мерцедес“, на който е имало черногорски знамена и дипломатически символи, с който се е придвижвал из цяла Европа.

Благодарение на социалните мрежи, където е качвал множество снимки, описващи луксозния му начин на живот и сайт, през който е разпространявал фалшиви новини, 57-годишният Чернетич е успявал да се представи за потомък на династията Църноевич и за „принц на Черна гора и Македония“.

Заедно с измамника е бил задържан негов съучастник, италиански гражданин, който се е представял за македонския посланик в Италия. Двамата са пътували на територията на Италия, като са твърдели, че търсят възможности за религиозно, културно, икономическо и друго сътрудничество между Рим и Черна гора.

Според италиански и черногорски медии конкретен повод за завеждането на дело срещу Чернетич е била сметка, която луксозна вила в Пулия е изпратила на македонското посолство в Италия. След като от македонското представителство отговорили, че няма никакъв принц и „със сигурност не го делим с Черна гора“, било сезирано МВР.

Преди това обаче двамата мъже толкова успешно извършвали своите измами, че дори водели официални разговори с местни бизнесмени, политици и дори представители на Католическата църква.

Една от най-известните жертви на измамника е актрисата Памела Андерсън, която не само повярвала на Чернетич, но и дори била „ръкоположена“ от него в „графиня“ на „Лилия Санта Мария Лигура“ и била обявена за „дама на Черна гора“.

При обискирането на „резиденцията на принца“ били открити редица фалшиви документи, които включвали паспорти, гербът на неговото „кралско семейство“, както и различни дипломи и признания.

Основната работа на Чернетич представлявала организирането на благотворителни вечери, за които гостите плащали вход, в замяна на който той им давал различни титли и други признания.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via