fbpx

Скръбна вест! Внезапно почина Пламен Минчев

3 244

Внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев, създател на марката на соковете БББ, съобщава Dir.bg.

Бизнесменът е бил в курорта „Боровец“. Трагедията се е случила докато карал ски. По всяка вероятност Минчев е получил инсулт.

Предприемачът навлезе в частния бизнес като вносител, след което спечели доверието на гиганта „ТетраПак“ и започна собствено производство на сокове в София и производство на прясно мляко в Ботевград. В годините водеше съдебни дела за марката. Той бе абсолютен антипод на старата българска поговорка, че „две дини под една мишница трудно се носят“. В един период от време той заемаше постовете президент на „BBB груп“, директор на „Лайнс“ ООД и председател на бизнесклуб „Възраждане“, бил е и президент на Българската федерация по тенис и на тази по подводен риболов. Колекционираше риби и корали. В последните 3-4 години той като, че ли не се появяваше в медиите.

След като завършва Софийския университет през 1982 г. Минчев работи в БНТ – в предаването Всяка неделя. Самият той преди време в едно интервю казва: „Винаги съм обичал журналистиката, но в един момент реших да погледна какво имам в джобовете си“. Допълва обаче, че журналистите имат изключително важна роля в обществото и стига до стъпалото на един от най-богатите хора в България.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори