fbpx

Скръбна вест! Почина 26-годишен световен вицешампион

3 465

Световният вицешампион по плуване Кенет То Кинг-Хим изненадващо почина на 26-годишна възраст. Той е открит на пода в съблекалнята на плувния комплекса на Университета във Флорида, където състезателят от Хонконг е бил на подготвителен лагер. Откаран е в болница, но лекарите не успели да спасят живота му.

Кенет То е роден в Хонконг, но от двегодишна възраст живее в Австралия и започва да тренира. Става австралийски национал по плуване. На Младежките олимпийски игри в Сингапур през 2010 година печели шест медала (един златен, три сребърни и два бронзови).

Две години по-късно се окичва с едно сребърно и две бронзови отличия от световното първенство в малък басейн в Истанбул. През 2013 година става световен вицешампион на 4х100 метра съчетано от първенството в Барселона. На следващата година взима злато и сребро от игрите на Британската общност в Глазгоу.

През 2016 година Кенет То решава да започне да се състезава за Хонконг. Той е притежател на 17 национални рекорда на бившата британска колония.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x