fbpx

Скандално изказване на Нинова вбеси ГЕРБ: Лъжедемократи, спрете да ревете!

Предизборно изказване на Нинова пак нажежи кампанията, след като прехвърчаха искри откъм ГЕРБ, а в общия хор се включиха и десните на Радан Кънев.​​​​​​​

„Демокрацията ни отне много“ бе лайтмотивът, който възмути бившите управляващи, които изригнаха срещу Нинова в социалната мрежа с обвинение, че иска да я зачеркне.

Тон за атаката срещу БСП даде Румяна Бъчварова, която провъзгласи репликата за най-големия гаф на Нинова, припомня Канал 3. Към възмущението отдясно се включи и Лиляна Павлова.

„Много може да се каже за това изречение, написано от г-жа Нинова. Но вместо това ще цитирам Алексис де Торквил:

„Демокрацията и социализмът имат само едно общо нещо – равноправието. Забележете обаче разликата – докато демокрацията търси равноправието в свободата, социализмът го търси в ограничения и подчинение.“

Бившата министърка от кабинета Борисов 2 попита още Нинова: „А какво желаем ние за нашата страна – демокрация или отнети свободи?! Включи се с пост и Иван Иванов от Нова република, както и бившият външен министър от първия кабинет на ГЕРБ Николай Младенов.

От БСП обвиниха опонентите в манипулация и некоректно цитиран пасаж, от който е взета само част от изречението. Не закъсня и реакцията на самата Корнелия Нинова.

„Лъжедемократи, спрете да ревете“, изригна тя от Септември. „Цитират наполовина мое изречение: „Демокрацията ни отне много, но ни даде свобода да имаме мнение, да се борим за правата си. ГЕРБ ни отне тази свобода“.

Ние ще ви я върнем. Ние сме гаранция, че ще бъдете свободни и независими хора, че никой няма да ви гони и уволнява за свободно мнение, че няма да има рекет на бизнеса и натиск върху семействата ви“, заяви тя по време на предизборната среща.

„Онези, които ни отнеха свободата да имаме мнение, да се борим за правата си; които нарочваха лекари за убийци на деца; заради които се самозапалваха хора; които командват съдебна система и митници с SMS, които уволняват журналисти за свободно изразена позиция, които карат администрацията да гласува под строй; които насочваха автомати към деца при показните си арести, днес скочиха мощно на единствената партия, която по времето на ГЕРБ бранеше демократичните принципи“, възмути се още Нинова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x