Скандален факт: 16 годишен се сдоби с шофьорска книжка

Полицаи попаднаха на скандален факт в Сандански. Задържан е 17-годишен шофьор на автомобил, който вчера направил катастрофа с колата си в центъра на града.

Когато полицаите направили проверка на документите му се оказало, че младежът притежава шофьорска книжка, даваща му възможност да управлява автомобил на 16 години, съобщи Struma.com .

В документа било вписано, че Атанас М. притежава категория “B” и А, което му дава възможност, освен мотор да управлява и автомобил, като непълнолетен. Вчера шофирайки спокойно колата си, той изтървал управлението и се забил в друг паркиран автомобил. На място пристигнали полицаи, които взели документите му.

Скандалът е огромен. Как този младеж се е сдобил с книжката, това проверяват в полицията?! Според запознати, документът е изпратен за спешна експертиза, за удостоверяване на поправката и нанасянето на буква “B” в официалния документ.

“Вероятно става въпрос за допълнително нанасяне на буквата, след като е получен документът му за управление на мотор, касае се за фалшификация ,въпросът е кой е направил това. Факт е обаче, че шофьорската книжката изглежда като истинска”, коментираха осведомени.

Атанас ще бъде подведен под отговорност, ако се окаже, че е знаел, че използва фалшив документ.

Баща му е известен в Сандански, собственик на тирове. Разпоредена е проверка от най-високо ниво.

 

Следвайте ни в социалните медии