Скандал в парламента! Защо изгониха Корнелия Нинова от залата?

Защо изгониха лидера на БСП Корнелия Нинова от залата по време на заседание?

Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани от пленарното заседание лидера на БСП Корнелия Нинова. Веднага след това цялата парламентарна група на БСП обяви, че бойкотира днешното заседание.

Главчев заяви, че ще я отстрани само за едно заседание, като се позова на това, че оскърбява Народното събрание. Той отстрани и депутата Антон Кутев за две заседания.

Корнелия Нинова прочете декларация, в която заяви: „Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, но моля да се замислите. Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите. Какво е това? Тотално нарушаване на принципите на правовата държава. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, запита Нинова, цитирана от “Фокус”.

От своя страна Димитър Главчев заяви: Г-жо Нинова, напуснете залата, не сте на пленум на БСП“. Накрая Главчев прекъсна заседанието за 10 минути, докато Корнелия Нинова напусне залата.

По време на прекъсването председателят на парламента свика извънреден председателски съвет.

Минути след скандала в пленарната зала на извънреден брифинг в кулоарите депутатите от БСП обявиха, че няма да участват в днешното заседание в знак на солидарност с Нинова. Те поискаха и оставката на председателя на парламента Димитър Главчев с мотив, че нарушавал свободата на словото.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via