Скандал в ефир заради елхата, която Русия подари на България (Видео)

Една елха, подарък на България от Русия, предизвика полемика у нас. Коледното дръвче е разположено на площад „Св. Неделя” и вкара в остри спорове про и анти-руски настроените.

От едната страна протестираха с искане за освобождаване на украинските войници. Последва реакция на руското посолство у нас. Оттам споделиха на официалната им страница във Facebook статус на поста на Костадин Костадинов от ПП „Възраждане”, с който обижда анти-руски настроените у нас.

Това пък стана повод за декларацията на „Демократична България”, с която поискаха от институциите „да пазят правата и достойнствата на българските граждани, а не да свеждат непреклонно глава наместниците на Путин в България”.

„Един вътрешно-български дебат се използва от чуждо посолство по безпрецедентен начин. Това, което наложи декларацията на „Демократична България” е, че не е редно за една суверенна държава да допуска чужди посолства да обижда пряко и непряко български граждани. То е публикувано на сайта на руското посолство.

Ние настояваме Министерството на България да реагира”, каза Стефан Тафров от „Демократична България” за предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Не е нормално и не е редно един чужд посланик и едно чуждо дипломатическо представителство да организират рекламна кампания, която да внушава патерналистично отношение към нас”, заяви Костадинов Костадинов от ПП „Възраждане”.

Видео:

Спор създаде и въпросът защо дръвчето е поставено именно пред църквата „Света Неделя”.

„Най-големият в Европа терористичен атентат до днес е в църквата „Света Неделя” и е организиран от българските комунисти, със съдействието на Коминтерна. Общината не е съобразила този факт”, коментира Стефан Тафров. Двамата гости много увеличиха тона на говорене, като направо стигнаха до викове и закани. Водещите се видяха в чудо и се чудеха как да вземат думата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x