Син на загинал депутат спаси 4-ма възрастни и 2 деца в пожар

Младен, синът на загиналия в катастрофа депутат от СДС Христо Димитров спаси четирима възрастни и две деца в голям пожар на 29 -ти ноември вечерта в Силистра, съобщиха от пожарната.

Огромният пожар, засегнал до необитаемост четири масивни къщи в центъра на града, едната от които напълно унищожена възникнал от отворена вратичка на локално парно. Огънят бързо се разпростял и общо шестимата живеещи в четирите къщи се оказали в огнен капан. Техният съсед Младен забелязал огъня и самоотвержено се втурнал да извежда хората и да потушава пламъците.

“Седяхме на масата с тъста, комшията се развика и отидохме да помагаме, влязох в едната къща и изведох една жена на 84 години. След това в другата – едно момченце Радослав, беше му прилошало. Изведох го и него, а момиченцето ме помоли да изведа и папагала и кученцето. Тогава дойде пожарната и аз продължих да помагам, държах маркуча”, разказа Младен Димитров.

Младен Димитров

                                                      Младен Димитров

Докато спасявал една греда паднала и го ударила по рамото. Местната служба за пожарна безопасност му изказала благодарност. Изгоряла напълно е къщата на наследниците на известния юрист Коста Огнев. Пожарникарите са успели да ограничат и огъня и да спасят съседните кафенета и къщи, но четирите засегнати къщи са унищожени – пострадалите са настанени при роднини. Общината мисли вариант за трайно настаняване на потърпевшите за през зимата.

Част от собствениците смятат, че пожарната се е забавила фатално.

На 15 август 2001 г. депутатът СДС Христо Димитров загина на 38 години при катастрофа на пътя Силистра-Дулово. Той сам управляваше мерцедеса, с който се удари на прав участък по ненатоварено шосе.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via