Шок в Паталеница! Кучешки трупове се търкалят навсякъде

Сигнал за разхвърляна отрова в двора на ОУ „Константин Величков“ в пазарджишкото село Паталеница проверява полицията в Пазарджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Шок в Паталеница! Кучешки трупове се търкалят навсякъде

Чистачките на училището се обадили на 112, след като намерили две умрели бездомни кучета. По-късно е загинало и трето, домашен любимец, разхождан на мястото. Младежи от селото първи забелязали съмнителни бели люспи на няколко купчинки в двора, смесени с парчета наденица.

Предполага се, че веществото е сода каустик. Химикалът е събран по най-бързия начин, за да не пострадат играещите всеки ден в учебното заведение малчугани, за които също е имало опасност.

Скитащите кучета в Паталеница през последните години се увеличават, но досега не е имало никакви инциденти с тях. Недопустимо е обаче своеволно да се хвърля отрова, и то в учебно заведение, с риск на нея да попаднат деца. Ако се съберат достатъчно данни за престъпление, ще бъде сезирана и прокуратурата, поясни Мирослав Стоянов. Той припомня, че умишленото убиване и измъчване на гръбначни животни е криминализирано и се наказва с до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via