Шофьор си призна за 2 водки, после размисли

Спипан с 2,30 промила шофьор си призна, че е пил 2 водки, и сключи споразумение с прокуратурата.

След време обаче размислил и решил, че е бил наказан твърде несправедливо, и поискал възобновяване на делото. Един от аргументите му бил, че пил, но не преди, а след катастрофата, след която се стигнало до проба за алкохол.

Водачът на „Фолксваген Голф” бил тестван първо с дрегер след лека катастрофа, случила се в Пловдив на 15 май т. г. След това дал кръвна проба и в болница и тя потвърдила наличие на алкохол в кръвта. Човекът обяснил, че е пил 2 водки по обяд.

На 18 май признал вината си и договорил с държавното обвинение присъда от 10 месеца условно, глоба от 150 лв. и година и половина без книжка. Обяснил пред Пловдивския районен съд, че разбира постигнатото споразумение, и то било одобрено.

После обаче му дошъл друг акъл и поискал съдът да разгледа казуса отново. Мотивирал се, че всъщност в хода на съдебното заседание по одобряване на споразумението не разбрал смисъла на тази процедура.

Лансирал и нова версия за алкохола, като обяснил, че е пил, докато полицаите го водели към болницата за кръвна проба. Пледирал и че бил на медикаментозно лечение, което повлияло на химическото изследване.

Съдът обаче не приема нито един от тези доводи и намира, че наложеното наказание е справедливо, защото шофьорът има зад гърба си 7 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 6 фиша за превишена скорост.

Последното произнасяне по случая е на Пловдивския апелативен съд, чието решение не подлежи на обжалване.

Източник: marica.bg

 

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via