fbpx

Шофьор на градския транспорт блъсна велосипедист в София

Велосипедист пострада сериозно при инцидент с автобус в центъра на София. Случката се разиграва на оживен булевард посред бял ден. Каралият колелото Емил Петров твърди, че шофьорът от градския транспорт умишлено го е блъснал.

В резултат на катастрофата велосипедистът е приет в „Пирогов“ с множество травми.

Пред Bulgaria ON AIR пострадалият разказа, че движейки се в близост до бордюра на столичния бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в отсечката около ул. „Милин камък“, го застига автобус от линия 304. Въпреки че пътят е бил празен, шофьорът го изпреварил и го засякъл. Колоездачът от своя страна свил рязко вдясно, за да не се удари в него. И паднал.

„Инцидентът не е случаен. Шофьорът от градския транспорт умишлено ме блъсна. Автобусът буквално ме притисна и аз паднах и си ударих главата в бордюра на тротоара. При удара каската ми се счупи“, обясни Емил Петров.

Той смята, че шофьорът го е провокирал, защото е карал в бус лентата. По-рано по улицата също го засича, но велосипедистът успява да спре.

По думите му, шофьорът е видял какво се случва и му е казал, че не му е мястото там и, че има алея за велосипедисти. Самият Петров обясни, че не кара по алеята, тъй като е пълна с хора и кучета и преди години именно там е пострадал и е бил със счупен нос.

Веднага след падането Емил отива в „Пирогов“. Мъжът има разцепена вежда, наранени око, нос и уста, както и множество охлузвания по тялото.

Според директора на гараж „Малашевци“ Кирил Георгиев обаче официалната версия за инцидента е съвсем различна. Велосипедистът се е движел в бус лентата, ударил се е в кофа за боклук, вследствие на което е изгубил управление над велосипеда и се блъснал в преминаващия автобус. Пристигналите на място органи на реда не са установили нарушения от страна на шофьора на градския транспорт и затова той няма да бъде наказан.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x