Шийтаке – перфектният убиец на рака

Това, което повечето здравословни живеещи българи знаят за Шийтаке е, че това е една от най-полезните и лековити гъби в целия свят.

През 14 век китайският лекар Ру Вуи пише трактат за ползата от Шийтаке при лечение на тумори. В тях се споменават някои техники за направата на лековити отвари от гъбата.

През 1969г. д-р Тетсуро Икекава от Университета Пурдуе изпробва отварата върху раково болни мишки. Резултатът бил удивителен – 59% от мишките били излекувани, при 22% от тях туморите намалели или спрели да растат.

През 1891 г. изследването отново се повтаря върху мишки и показва още по-ефективни резултати.

Всичко това се дължи на полизахарида бета-делта-глюкан или т.нар. Летинан. Веществото е определено като официален противотуморен препарат. Лимфоцитите, въпреки че са в достатъчно количество не реагират, и Лентинанът ги активизира. Той се доближава до лимфоцита, свързва се с рецепторите му и го активира, след което раковите клетки биват директно атакувани и убити.

Освен, че е перфектният убиец на рака шийтаке моделира и имунната система като цяло. „Имаме изследване от акредитирана лаборатория, които доказват наличието на витамин Д, почти всички Б витамини, Е, А. Шийтаке съдържа калий, желязо, магнезий, цинк, фосфор и селен“, споделят пред „Агрозона“  от ферма BioWay, занимаваща се с отглеждането на гъбата в България.

Шийтаке прави така, че всеки един орган да работи както трябва. Когато се приема редовно се взимат повече витамини и тялото започва само да се лекува.

Препоръчва се 1-2 пъти седмично да включвате гъбата в менюто си.

 

Може да харесате и