Шелдън Купър от “Теория за Големия взрив” е най-високоплатеният ТВ актьор

Джим Парсънс, когото всеки самоуважаващ се телеманиак познава като Шелдън Купър от „Теория за Големия взрив“, е най-високоплатеният тв актьор. Това показа класация на сп. „Форбс“.

През последната година комикът е добавил към сметката си 26,5 милиона долара, като така си гарантира първото място в списъка за четвърта поредна година, пише “Монитор”.

Надали за някого е изненада – среброто в класацията е отново за звезда от култовия ситком на CBS. Става дума за Джон Галеки, който за тази година е спечелил 25 милиона. И ако това не е достатъчно, Саймън Хелбърг и Кунал Наяр, също играещи в “Теория за Големия взрив”, заеха трето и четвърто място с по 23,5 милиона долара всеки.

Класацията идва на фона на намалените хонорари, срещу които всички изпълнители на главните мъжки роли в сериала се съгласяват да играят от миналата година. До това решение се стигна с цел да се повижи заплащането на колежките им Мелиса Рауш и Маим Бялик. Така четиримата най-високоплатени тв актьори в света взимат по 900 хиляди долара на епизод.

Междувременно сега тече последният сезон на „Теория за големия взрив“. Причина за края на сериала пък стана ясно, че е самият Джим Парсънс, който отклонил покана за договор за още епизоди.

Следвайте ни в социалните медии