Северна Корея и безумните закони, които съществуват само там

Затворената политика на Ким Чен Ун е причината за липсата на информация за живота в Северна Корея.

Освен с ядрените опити, страната е известна със странните си закони, които ограничават правата и свободите на нейните граждани.

Ето ги и тях:

Притежаването на Библията е забранено, тъй като можело да окаже лошо влияние върху държавния ред. В Северна Корея тази книга се приема като символ на западната култура. Лидерът Ким Чен Ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекуции на хора, които са разпространявали Библията.

Правителството решава каква кола да кара всеки и кой къде да живее. Само 1 на 1000 корейци имат право на личен автомобил. А едва 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има култ към личността. Всеки, който проявява неуважение към лидера на партията, го очакват многобройни наказателни закони. Предполага се, че в страната има около 34 000 паметника, изобразяващи лидерите на управляващата династия.

В Северна Корея има задължителен доброволен труд. Официалната работна седмица е петдневна, но на шестия се полага доброволен обществен труд.

Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже да гласува, веднага го изпращат в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и вие можете да избирате само между 10 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18, одобрени от правителството.

Един от най-жестоките закони е законът за трите поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той ще бъде наказан, а също родителите му, съпругът, съпругата или децата му.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via