fbpx

Сериозно увеличаване на деца с въшки

641

Статистиката е категорична – от 178 проверени училища в края на септември, в 113 са открити опаразитени деца.

Старши инспекторът Нина Петрова от РЗИ – София беше категорична в „България сутрин“: „Най-много са опаразитени децата в детските градини и учениците до 4-ти клас“.

Тя увери, че постоянно екипи на РЗИ обикалят детските градини и училищата и правят акции, за да ограничат колкото се може повече заразата, но все пак опаразитените се увеличават.

„Ние изготвихме предписания до училищата и детските градини съгласно Закона за здравето. Съгласно тези предписания служителите в учебните заведения трябва да правят филтри на децата. Заразените деца не бива да се допускат в учебното заведение. Родителите трябва да си го вземат и обработат вкъщи“, допълни още Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че учителите трябва да проверяват децата от 1-ви до 7-ми клас всяка седмица за въшки, а от 8-ми до 12-ти – един път месечно.

„Мерките, които трябва да вземат родителите, за да не се разпространи опаразитяването – трябва първо да уведомят приятелите на това детенце. Трябва да закупят веднага препарати от аптеките и да се обработи главата на детето“, завърши тя.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x