fbpx

Семейството на Сашко правило ремонт, а той сам се заключил в колата

Припомняме, че трагичния инцидент се случилв неделя следобед в сливенското село Желю войвода . Момченцето прекарало затворено в колата няколко часа, вследствие на което починало в болницата.

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-директор на Държавната агенция за закрила на детето Христо Монов пък попита къде са били родителите на починалото дете, когато се е заключило в автомобила.

Според разказа на родителите на починалото 2-годишно дете, те правели ремонт, а синът им си играел покрай тях. Предполага се, че сам влязъл в колата и се заключил там. Инцидентът станал около 15:00 часа, а час след това родителите усетили, че го няма и започнали да го търсят. Открили го в автомобила и се обадили в болницата. Медиците настанили детето в реанимация, където то починало. Назначена е аутопсия.

„Реакциите след подобни трагедии са един тест както за институциите, така и за нас като общество. Защото всяко дете трябва да бъде обгрижвано. Ако сами не си извадим поука от случващото се и не се стреснем, за да тръгнем в друга посока, няма да стигнем до никъде“, отсече психологът.

„Подобен инцидент би могъл да се случи навсякъде по света, не само в определена общност. За съжаление обаче смятам, че такива неща ще се случват все по-често занапред, защото хората са все по-невежи. Те не само не са готови да бъдат родители, много често не са готови да бъдат това, което искат да бъдат“, коментира в студиото на „България сутрин“ журналистът Миглена Ангелова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x