Седмичен хороскоп за периода 01.05 – 07.05

Очаква ни седмица, богата на озарения и интелектуални открития. Ако ви посетят оригинални идеи, касаещи различни житейски области, обезателно си ги запишете.

Сега разполагаме с идеални условия да насочим живота си в нов път, чрез необичайно хоби с перспективи във бъдещето, изучаване на нещо излизащо извън пределите на досегашните ни интереси, нови запознанства, напускане на досадна работа, или успешно приключване на стар проект.

Овен 

И зодии с асцендент Овен

Водещото чувство през тази седмица за вас е желанието да се отличите, да блеснете, да се откроите с по-екстравагантна визия и подход или просто да демонстрирате силен стремеж към свобода. А ако имате дразнители около себе си, като например работа, която изпълнявате по принуда или ненужни хора, които се налага са търпите в обкръжението си, нетърпимостта ви към тях вероятно ще добие осезаеми размери. Спомените няма да закъснеят да ви връхлетят, за да ви напомнят къде сте искали да пътешествате, за каква работа или бизнес сте си мечтали или просто ще събудят отдавнашно желание да избягате в гората и да напишете книга, да речем. И този път всичко това може и да не приключи само с мечти и възпоменания. Желанието ви да прекарате в уединение известно време има най-големи шансове да се реализира веднага – действайте. Уединението ще ви даде възможност да обмислите вътрешна промяна и да намерите ново място под Слънцето за себе си. Разбира се, както се очаква в подобни случаи околните ще бъдат шокирани от вас – особено в началото и края на седмицата. Но пък възможността да обновите представите и моделите си на поведение не е за изпускане.

Телец 

И зодии с асцендент Телец

Основните събития за вас през тази седмица ще протичат почти незабележимо за околните, но за вас ще се окажат от първостепенно значение. Ако имате възможност отделете през тази седмица малко време, за да прекарате на място, където животът тече различно. Подобно пътуване ще стане за вас източник на силно вътрешно озарение. Мнозина от вас вероятно ще се освободят от устойчиви комплекси, блокиращи модели на поведение и дори нереалистични мечти. В сряда имате възможност да оцените до колко действителността обслужва вашите замисли и да разпределите приоритетите съгласно тяхната значимост. Времето за размишления свърши и сега трябва да се заемете активно с действия, а резултатите от тях зависят от усилията ви. Важното е, че сега с далеч по-голяма лекота преодолявате препятствия и конструктивно решавате конфликти.

Близнаци

И зодии с асцендент Близнаци

В живота на мнозина от вас през тази седмица настъпва истинско нашествие от нови лица и приятели. Вероятно ще прекарате майските празници далеч от обичайните за вас места и начини – иначе от къде този наплив?!? Разбира се, голяма част от новите ви познайници само ще преминат през живота ви без каквито и да било заявки за постоянно присъствие в него. Ще прекарате прекрасно времето си с тях, дори можете да промените някои основни свои възгледи за живота и с това тяхната роля се изчерпва. Други обаче, ще ви увлекат в съвместни дейности, а в хода им ще се превърнат в истински приятели и съмишленици. Колективните инициативи, от своя страна пък, ще имат укрепващ ефект върху социалния ви статус и ще подтикнат околните да ви засвидетелстват уважението си. За успешното протичане на този процес е необходимо обаче да направите нещо, което принципно ви се отдава трудно – да се въздържате от инициативи в опити да влияете на хода и скоростта на процесите и ситуациите. Оставете на случайността да ви води и нека се случва онова, което е писано да се случи със или без вашето участие. В края на седмицата си починете и леко се дистанцирайте от приятелите – те могат да ви подведат или просто да попаднете в конфликтна ситуация.

Рак 

И зодии с асцендент Рак

Голяма част от вас напоследък са ангажирани преди всичко с амбициозни професионални планове и вероятно не посрещат с еуфория майските празници и неработни дни. Не се безпокойте – делово общуване и светски живот няма да ви липсват дори на село, а и в най-тесен семеен кръг може да ви озари успешна делова идея. Всъщност по-скоро деловото и светското общуване би ви дало поводи за раздразнение и дори разочарование. Деловите контакти възникнали сега едва ли ще оправдаят очакванията ви, а ако някой ви обещава нещо, бъдете уверени, че той не само няма да изпълни обещанието си, но буквално ще изчезне от хоризонта. Във или извън деловото общуване обаче, можете да попаднете на интересни и необичайни личности, които могат осезаемо да променят възгледите ви за кариерата и дори за основните жизнени цели. Някои могат да си помечтаят за нова професия или напускане на досадна работа, други да задълбочат интереса си към духовни и нравствени въпроси. В края на седмицата се налага да бъдете малко по-внимателни и критични към обкръжението си. Стойте далеч от интриги и не доверявайте никому тайните си.

Лъв

И зодии с асцендент Лъв

През тази седмица можете да превземете височини, за които до момента само сте мечтали. Просто си поставете мащабни задачи, отвеждащи ви до границата на възможностите ви. Здравословните амбиции, самоувереността и решението за победа ще ви водят и помагат в постигането на желания резултат. Ако е необходимо, можете дори поемете разумен риск. Действайте бързо и се доверявайте на интуицията си. И най важното – бъдете активни. Обрат може да настъпи и в във вътрешния ви свят, ако си позволите да преразгледате истини, които до този момент сте възприемали като абсолютни. Устойчивите ви убеждения могат да ви разочароват или да разширят границите си, поставяйки началото на една нова житейска философия. В края на седмицата е възможно да се окажете в конфликтна ситуация с приятели, по въпроси, касаещи морално-нравствени избори. Не забравяйте, че всеки има право на своя гледна точка.

Дева

И зодии с асцендент Дева

Седмицата ще ви осигури условия за психологическа криза или духовно обновление, според степента ви на съзнателност и способността ви да премествате гледната точка от недостатъците към предимствата. В екстремални ситуации може да ви постави влечението към рисковани развлечения и пътувания. А положителният вътрешен напредък ще получите в резултат на себепознание и внезапни озарения, които ще хвърлят светлина върху скрити комплекси и страхове, за да ви помогнат да се освободите от тях. Разбира се, няма да мине и без катализатори под формата на неочаквани новини или обрати най-вече в началото и в края на седмицата. Но пък от четвъртък до неделя ще ви провърви в подреждането на подробностите, необходими за поддържането на условен ред в живота ви. Ще ви провърви и в партньорските взаимоотношения, особено ако си позволите поне за миг да откъснете поглед от битовизмите, за да се порадвате на безкористната взаимна любов, с която звездите ви даряват.

Везни 

И зодии с асцендент Везни

Първата, почти празнична седмица на май, ще ви изненада и вдъхнови интензивни комуникации и промени в обкръжението ви. Буквално плувате в море от нови познанства, но следва да имате предвид, че малцина от новите ви познайници ще намерят място в живота ви. Затова пък, личности, с които сте изградили устойчив контакт могат да се почувстват отблъснати от липсата не време и внимание за тях. За да го избегнете просто не си позволявайте да ги пренебрегвате още повече заради някой, който току що се е появил в живота ви. Увлечени в богатия си социален живот, не пропускайте благоприятните през тази седмица възможности да се погрижете за здравето си и да установите устойчив порядък в ежедневието, у дома и в офиса. Във втората половина от седмицата е разумно да ограничите публичните си участия и особено изказвания. По една или друга причина те могат да създадат условия критични за репутацията ви. Няма да сгрешите нито да пропуснете нещо ако останете в сянка.

Скорпион

И зодии с асцендент Скорпион

Доживях да го кажа, но моля ви, през тази седмица избягвайте силните вълнения. Ще спестите грижи не само на себе си, но и на всички нас простосмъртните, попадащи в обкръжението ви. Това не означава, че ви предстоят житейски катаклизми, напротив, но нервната ви система е превъзбудена, поради което дори приповдигнатото настроение в очакване на вълнуващи приятни събития може да ви причини безсънни нощи и да ви отнеме способността да се съсредоточавате и внимавате къде стъпвате, с кого говорите и как се движите. Обезателно намерете време за релакс, медитация, водни процедури и други източници на вътрешно равновесие. Ако имате романтична връзка, потърсете в нея своя източник на равновесие – ще се радвате на размяна на взаимни нежности и сърдечна близост. Някои дори могат да вземат решение да преминат към нов по-сериозен етап във връзката. Успех и гор-чи-во.

Стрелец

И зодии с асцендент Стрелец

Седмицата ще ви изненада – едни с ново любовно увлечение, а други с неочаквано пробудени нови интереси. Във всеки случай, срещи и флирт по време на тях няма да ви липсват, макар и не с тези, с които сте очаквали това да се случи, екстравагантния ви избор на хоби едва ли ще изненада някого. Отнасяте се към живота като към игра и това е безопасно и дори препоръчително до момента, в който непостоянството в чувствата ви създаде усложнения в любовния ви живот. Дори тогава, едно кратко пътуване, ей така без цел и посока, ще ви спаси позволявайки ви да напуснете временно ситуацията за да се освободи парата. Семейните стрелци едва ли ще имат подобни грижи – те Дай Боже, просто ще се наслаждават на лекотата, с която решават текущи битови въпроси в пълно съгласие и съдействие от страна на близките си. Вдъхновяващ напредък обаче, ще постигнат най-вече онези от вас които работят с талантите си или в областта на рекламата и развлеченията. Мигновено озарение с новаторска идея може буквално да промени професионалния ви живот и да ви изстреля към върховете на класацията за най-новаторски и творчески постижения.

Козирог

И зодии с асцендент Козирог

Ако копнеете за промяна, особено в домашния и семейния живот, това е вашата седмица. Ако желанието ви е насочено в други области, просто излезте от вкъщи, отправете се на градски поход потопете се в градската среда. Ще откриете любопитни подробности в нея, досега незнайно как изплъзнали се от вниманието ви. Някои от тях може би ще ви вдъхновят за промяна в интериора на дома и така се присъединявате към първата група. Започнете с малки стъпки обаче – не се втурвайте веднага да осъществявате мащабен дизайнерски проект и крупен ремонт. Поразместете мебелите, освежете дома си с екстравагантни образци на интериорния дизайн, сложете цветно пано или поне боядисайте една стена в по-ярък тон. Живота ви ще стане по-цветен. Ако пък градската среда успее напълно да отвлече вниманието ви от дома ви, то най-вероятно ще ви зарадва с интересни срещи и запознанства, предложения за концерти и партита. Възможно е също да се увлечете по ново хоби или нов обожател. Във всеки случай комплименти, любовни признания, подаръци и изненади няма да ви липсват. Дано само съумеете да избегнете някои възражения от страна на членовете на семейството ви, които няма да бъдат очаровани от безотговорната ви абдикация от семейните задължения.

Водолей

И зодии с асцендент Водолей

Решихте ли вече финансово материалните казуси и въпроси? Ако не, съсредоточете се в тях поне в първата половина от седмицата, когато случайността често ще ви среща с неочаквани източници на доходи или възможности за отдавна желани покупки. Най-успешни ще бъдат онези от тях, осигуряващи уюта и комфорта у дома. Докато уреждате битовия си комфорт не допускайте да излизате извън информационния поток – точно вие ще направите най-правилната и необичайна интерпретация на новините, прелитащи в него и ще прозрете истини, за които никой друг не би се досетил. Някои нови познанства пък, могат силно да повлияят на мирогледа ви. Не допускайте обаче, заради тях да рискувате стари, проверени приятелства. В края на седмицата сте изправени пред малки опасности и разочарования при романтични запознанства. Не се поддавайте на първите впечатления – те вероятно скоро ще се променят, но като цяло възникващото сега привличане едва ли ще прерасне в хармонична връзка по ваш вкус. Противно на очакванията ви кратки пътувания също няма да оправдаят вдъхновението ви относно тях.

Риби

И зодии с асцендент Риби

Въпреки празничната атмосфера вие си оставате ангажирани с професионални и парични въпроси. Бъдете внимателни – може неочаквано да ви провърви, а може и неочаквано да претъпите неуспех. Ще намалите риска от загуби, ако овладеете авантюристичните пориви за бързи печалби и импулсивни покупки, а на новите идеи и внезапни прозрения дадете време за отлежаване. В сряда и четвъртък сте изцяло потопени в присъщото си мечтателно и сантиментално настроение и би било мъдро да посветите тези дни на любов и срещи с приятели, на творчески и интелектуални занимания, като временно отложите всякакви практични дела. Доброжелателното ви настроение привлича към вас доброжелателни личности. Проявявайте инициатива в контактите и запознанствата, оценявайте хората, помирете се с хора в обичайното ви обкръжение, общуването с които напоследък не върви. Най-важните текущи въпроси ще решите именно благодарение на доброжелателен и конструктивен подход, а когато се налага и с помощта на делови и лични връзки създадени в миналото.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via