fbpx

Създателят на „Син кит“: Децата, които убих бяха „биологичен отпадък“!

Създателят на смъртоносната игра „Син кит“ Филип Будейкин изобщо не съжалява за това, че с години е подтиквал раними тинейджъри към самоубийство.

Той дори има своето зловещо обяснение за злосторствата си. От затвора, където се намира в момента, той заяви, че така чистел обществото.

Очаквайки присъдата си, той се намира зад решетките по обвинение, че е подтикнал 16 момичета от Русия да отнемат живота си, играейки играта „Син кит“.

21-годишният руснак заявил, че неговите жертви били „биологически отпадък“, който имал късмет да умре и той всъщност „чистел обществото“, пише „Metro”.

Управата на затвора, където се намира Будейкин, разказва, че той получава множество любовни писма от тинейджърки.

„Тези момичета очевидно са влюбени в него, защото не са получавали любов в семейството и в него виждат подкрепа, каквато нямат от родителите си. Така се зараждат тези романтични чувства,“ коментира психоложката Вероника Матишина.

Според разследващи истинският брой на самоубилите се деца, свързани с играта, е много по-голям от известният и навярно става въпрос за стотици, ако не и повече.

„Син кит“ се базира на манипулиране на податливи тинейджъри. Играта ги подтиква са се впускат в серия предизвикателства в период от 50 дни. Те варират от събуждане посред нощ, следва самонараняване, за да се стигне до момента, в който „господарите“ им дават инструкции да извършване на самоубийство.

Между предизвикателствата е заповедта тинейджърът да изреже с нож силуета на кит под лакътя или на крака си, откъдето идва и името.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x