Само с един пост във Фейсбук Бъчварова остави всички без думи!

„Нивото на терористична заплаха във Великобритания се определя от НЕЗАВИСИМА аналитична агенция. На нейното становище не може да повлияе никой, дори премиерът. Така се гарантира пълна обективност и доверие в официалните й изявления“, това написа в личния си профил във Фейсбук Румяна Бъчварова – началник на кабинета на Борисов и бивш вътрешен министър, по повод кървавия атентат в Манчестър, при който 22 загинаха, а други 119 бяха ранени.

„Това е един уникално добър пример за съвременна организация на информационно аналитична дейност в службите. Но ако тя не е продължена от дългосрочна превантивна политика и точни и строги оперативни мерки, резултатът е като в …Манчестър.

Истината е, че стратегическото предимство на тероризма е в това, че ни изненадва. А една от целите му, освен жертвите, са и последващите защитни мерки, които вписват в ежедневието ни конспиративни сценарии.

Законът за борба с тероризма и добрата организация на междуинституционална координация с МВР са основание за относително спокойствие. Необходими са обаче още много други условия – повече подготвени експерти, поставяне на аналитичната дейност в центъра на усилията.

Трябва активизиране на оперативно – издирвателната дейност с прецизна точност, а не просто с разгръщане в широк план. Нужна е и готовност на всяка институция за свой антитерористичен план и познаване на своите отговорности и действия при необходимост.

Тук имаме още много работа. Започнахме я, дано последните събития да я ускорят.

А безразборното говорене може пък и да помогне по-бързо да осъзнаем, че трябва да носим и собствената си отговорност. Извън паниката хората трудно осъзнават, колко са уязвими и колко са отговорни за себе си и околните“, пише още Бъчварова.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via