fbpx

Съдят майка, загубила дъщеря си в катастрофа (Видео)

30-годишната Сълзина Петрова, бременна във втория месец, сяда зад волана на 26 август 2015 г. след края на поредния работен ден.

На един разклон се забива челно в камион – ударът е толкова свиреп, че автомобилът със Сълзина е буквално пресован. Нужна е хидравлична ножица, за да извадят тялото й от смачканите ламарини.

Денят е черен за майка й Маринка, отгледала сама единственото си чедо, след като бащата на Сълзина ги напуска.

А днес, почти 4 години по-късно, Маринка е заплашена от съд за щети.

Според документите по делото дъщеря й се е качила зад волана с 0,5 промила в кръвта.

Не е взето предвид, че Сълзина работи в цех с химически вещества, поради което е възможно отчетеното минимално количество да е причинено от вдишването на химическите изпарения на работното й място. Не са отчетени и уверенията на роднините й, че тя не употребява алкохол, още повече, че е бременна в третия месец, посочва Иван Мирчев, адвокатът на Маринка Димова.

До наказателно дело се стига след като собствениците на камиона убиец искат от майката и съпруга Пламен на загиналата да заплатят с лихвите щетите по возилото, както и разноските по делото.

„Значи – ето ти пари, благодаря ти, че ми уби детето“, обобщава абсурдната ситуация с разтреперан глас просълзената почернена майка, загубила в катастрофата дъщерята и нероденото си внуче. „Аз съм дърво без корени. Аз агонизирам, аз не живея, аз не искам да живея“, изплаква тя в „Офанзива с Любо Огнянов“.

Подробностите за човешката драма и съдебния абсурд – във видеото.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x