Събота ще бъде последният слънчев ден!

През следващите дни температурите ще са в рамките на обичайните за сезона. След неделя ще превалява дъжд и сняг.

Днес ще има променлива облачност. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, пише Канал 3.

През нощта облачността в много райони ще бъде по-често значителна и минималните температури ще остават по-високи, от минус 2 до плюс 3, в югоизточните райони до плюс 4 – плюс 5 градуса.

Утре през деня облачността ще намалява до незначителна, а максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Събота ще бъде последният предимно слънчев за близо седмица напред ден. През първата половина на следващата седмица страната ни ще бъде под влиянието на циклонално поле и времето ще бъде по-често облачно, подобно на това от последните дни.

Още през нощта срещу неделя облачността ще се увеличава и в неделя ще бъде предимно облачно.

Все още почти без валежи ще остава до ранния следобед, а по-късно от запад ще започнат слаби превалявания. Температурите ще останат почти без промяна, минимални от минус 2 до плюс 4 и дневни от 5 до 11 градуса.

През първата половина на следващата седмица ще бъде по-често облачно. С прекъсвания ще превалява слаб дъжд, а към вторник – сряда, по високите полета и части от Северна България – и слаб сняг.

Съществена и трайна снежна покривка в ниските части на низините няма да се образува.

Няма да има и голям ход на дневните температури, като минималните ще бъдат от около нула до плюс 4,5 градуса, а дневните – от 3 до 8, в някои дни на изток и юг до около 10 градуса.

Добри са условията за ски и зимен туризъм. Времето по-често ще бъде тихо или почти тихо, а температурите денем ще бъдат около или малко под нулата на 1200 метра надморска височина.

Следвайте ни в социалните медии