С какво време идва ноември?

Дъждовете в Бургаско от миналата седмица не са нещо невиждано. Неочакваното в случая беше, че съществената част от дъжда падна в тъмната част от денонощието, което доведе до липса на информация, което е и най-страшното. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Прогнозата за Бургаско беше дадена навреме – два последователни дни имаше оранжев код за обилни валежи. Няма обаче кой да каже в колко часа точно ще започне такъв валеж, добави доц. Рачев.

По думите му силният вятър ще стихне още днес, като по-бурно ще остане времето по морето. В сряда сутринта ще бъде студено – на много места температурите ще са отрицателни.

След това в четвъртък ни чака едно затопляне чак до понеделник-вторник, и то с температури доста над нормалните – 14-15 градуса, като на места ще достигнат дори до 18 градуса.

След това ни очаква ново понижение на температурите до нормалните за сезона – 12-14 градуса. И това чак до средата на ноември. Всичките снежинки, които предвиждахме, се стопиха в нищото. Снежните прогнози останаха за далеч напред във времето. До средата на месеца ни чака сухо време.

След това времето ще е малко по-динамично, но нормално за сезона, заяви климатологът.

Ноември ще е нормален месец в температурно отношение, валежите ще са сравнително малко, посочи доц. Рачев.

По думите му първите валежи от сняг могат да се очакват в по-ниската част на страната в третото десетдневие на ноември.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via