Русенка живее в постоянен страх от сина си

Жената е в паника, че като му свършат парите ще я причака, за да я изнудва, пребие или убие / Снимката е илюстративна

Д. от гр. Русе твърди, че е вдовица и синът й Я., който бил криминалнопроявен и употребявал наркотици, я подлага на физически и психически тормоз, като я изнудва за пари и се нахвърля с ритници върху нея, когато откаже да му даде, държи се агресивно и хвърля върху нея предмети.

Молителката твърди, че на 09.07.2017 г. синът й започнал да рови из апартамента, разкрещял й се, че ако не му даде пари „ще си получи заслуженото“, „ударил я с юмруци по лицето“ и заминал нанякъде. На 10.07.2017 г., след като се върнала от работа в 17,30 ч. намерила жилището си ограбено и на 11.07.2017 г. сменила ключалката на входната врата. Твърди, че живее в постоянен страх, че щом синът й свърши средствата ще я причака, за да я изнудва, пребие или убие, инфформираха от съда в Русе.

Районният съд обаче не издаде заповед за защита, с която да постанови мерки по чл.5, ал.1 т.1 и т.3 ЗЗДН: ответникът да бъде задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и да му се забрани да приближава ищцата и жилището, където живее в гр. Русе, местоработата й, и местата за социални контакти и отдих на нея, като пострадало лице, за максималния срок от 18 месеца.

Ответникът Я. оспори твърденията в молбата, за нанесени удари „с юмруци в лицето“ и „ритници“, спрямо майка си. Твърди, че на 09.07.2017 г. изобщо не се е намирал в апартамента, тъй като майка му се обадила по телефона и му казала, че няма да се прибира и той не се прибрал 3-4 дена. Не оспорва, че е изнесъл уредите на майка си. Твърди, че никога не е упражнявал каквото и да е било насилие спрямо нея си и си изкарвал яда на предмети.

Разпитана в съдебно заседание свидетелка заявява, че ответникът, когато не е дрогиран е чудесен човек, имат много добри взаимоотношения с него, както и с майка му, с която са съседки, вдовици. Споделя, че постоянно за пари и телефони се разправят Я. с майка си, искал й телефона да си проведе разговорите, а като не му даде пари, започвали да се карат, но не я е удрял, имало счупени неща по стените.

Майка му винаги му помагала и му подавала ръка, но откакто си дошъл от затвора бил много зле. Преди това бил в комуни и си идвал много добре. Конкретно си спомня за обиране преди месец, когато всичко било измъкнато освен една печка. Смята, че най-вероятно са му трябвали пари. Брат му живеел в Холандия. Изслушана в съдебно заседание Д., заявява, че на 09.07.2017 г. казала на сина си, че „ще изгние в затвора“ и той само посегнал, но не я е удрял.

 

Може да харесате и