fbpx

Роро, гимнастиката вече няма да е същата без теб (СНИМКИ)

Отиде си най-големият приятел на художествената гимнастика в България. Най-големият почитател и фен на „златните момичета”.

Роро Кавалджиев беше такъв. Не пропускаше важно събитие около ансамбъла в последните години. Знаеше най-малките подробности за любимия отбор на България. Не случайно водеше с изключителен професионализъм последните издания на Световната купа в София.

Илиана Раева знаеше за влечението му към този спорт и го покани да бъде водещ на турнира в „Арена Армеец”.

Роро се справяше с лекота. Познаваше отлично почти всяка състезателка, не само нашите момичета, а и тези от чужбина. Като експерт даваше мнения за различни съчетания, умееше да коментира и оценките на съдиите.

Роро изпращаше отбора преди всяко по-важно състезание. Посрещна „златните момичета” след спечеления бронзов медал в Рио. Никога няма да забравя как Роро тичаше на терминала за пристигащи на летището на 25 август 2016 година. Тичаше и даваше тон на стотиците посрещачи със скандирането „Златни сте”… Държеше по една червена роза за всяка от състезателките и за треньорския екип. Роро беше лъчезарен и позитивен. Заразяваше с усмивка около себе си.

Затова раздялата с него се приема трудно. Златният ансамбъл на България е в траур и никога няма да забрави за Роро. „Не може да бъде”, промълви единствено Християна Тодорова.

„В шок съм. Загубихме огромен приятел. Той беше наистина страхотен човек. Преди няколко дни отново ми написа, че е възхитен и от новия ансамбъл. Правихме планове за Световната купа в началото на май. Страшна новина…“, каза Илиана Раева.

Ина Ананиева добави: „Той беше толкова лъчезарен. Видяхме се наскоро, говорихме за предстоящия сезон в художествената гимнастика. Много често идваше в залата, обожаваше ни и се интересуваше от всичко, което се случва.”

Почивай в мир, Роро. Без теб художествената гимнастика вече не е същата. И никога няма да бъде…

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x