Ремонтират с общински пари тротоарите на Аспаруховия мост

Общинският съвет одобри да се отпуснат 200 000 лева

Община Варна ще дофинансира с 200 000 лв. предстоящия втори етап от ремонта на Аспаруховия мост. Това реши Общинският съвет днес на извънредно заседание, свикано спешно по предложение на кмета Иван Портних.

Парите ще се отпуснат с трансфер към Агенция „Пътна инфраструктура“. Държавната структура вече е осигурила 1 479 600 лв. Според кмета обаче те покриват само дейностите по пътното платно на естакадите, жп надлезите и пътните възли, но не и цялостен ремонт на тротоарната конзола на моста,повдигане и укрепване на електрическите кабели в тротоарите, доставка и полагане на ПВЦ тръби, перила.

„Ако парите не бъдат отпуснати буквално днес, ремонтът няма да може да приключи до началото на активния сезон. А това ще доведе до много неудобства за варненци и за туристите“, посочи Портних. Той увери съветниците, че този път ще се работи лента по лента, без да се затваря цялото платно. Новата организация на ремонта цели да се избегнат огромните задръствания, които причини работата по първия етап миналата година.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via