Разбра се кой притежава една от най-луксозните къщи у нас

Наскоро американското издание New York Times публикува материал за българския имотен пазар под заглавие „На лов за имоти в България”. Интерес обаче предизвикаха снимките, с които беше илюстрирана публикацията – луксозна къща в полите на Витоша.

Оказа се, че имотът, оценен на близо 4 млн. EUR, е собственост на кипърския бизнесмен Харис Кунтурис. Тя е построена от неговата компания „Мор блу”. Имотът е отлична инвестиция, тъй като собственикът ѝ не я ползва, а я отдава под наем. Предимствата на къщата е, че тя се намира в планината, в близост до Боянската църква и Ботаническата градина.

В публикацията става ясно, че чужденците купуват имоти у нас предимно с инвестиционна цел. Новото строителство също бележи подем, благодарение на ниските лихвени проценти по ипотечните заеми.

Що се отнася до Кунтурис, то той живее у нас над 20 години. Свързва се предимно със скандали около телевизионната водеща Радост Драганова, с която преди години са създали парк за зелена енергия в района на Брезник. Бизнесът им обаче приключва през 2016 г., когато фотоволтаикът започва работа и вече излиза на печалба. Кипърският инвеститор с изненада разбира, че вече не е съдружник във фирмата. Започва съдебни дела срещу Драганова. Към момента те са близо 20 и са в ход.

Съдебната одисея на кипърския инвеститор се наблюдава под лупа от дипломати и политици от България, Кипър и централата на ЕС в Брюксел. Въпреки съдебните битки Кунтурис не възнамерява да напуска България.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via