fbpx

Разбиха престъпна група за придобиване на шофьорски книжки от курсанти

Организатор на схемата е 62-годишен мъж от Бургас с инициали К. Н. Същият е инструктор с частна школа.

Служителите на сектор „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР в Бургас са разбили престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не са се явявали лично на изпитите за придобиване на шофьорска правоспособност, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

Извършено е и претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил. Инструкторът е задържан първоначално за срок до 72 часа, след което мярката му за неотклонение е променена на „задържане под стража“.

Той използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“.

При разследването властите са констатирали, че само за няколко месеца през 2018 година инструкторът организирал няколко души, които се явявали вместо девет негови „курсанти“, обучавани по данни от „Автомобилна администрация“ в неговата частна школа.

Лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, са установени и задържани. Задържаните са и лицата, поръчали на К.Н. въпросната „услуга“.

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от бургаския сектор на „Икономическа полиция“.

Спецоперацията обхващала територията на няколко областни дирекции – Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.

Установено е, че явяването на фалшивите курсанти е организирано чрез използването на фалшиви лични карти, в които били посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият шофьорска книжка. Личните карти били с подменени снимки.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x