fbpx

Рами Малек с Оскар за ролята на Фреди Меркюри

Рами Малек спечели първата си награда Оскар с превъплъщението си в образа на легендарния вокал на „Куин“ Фреди Меркюри във филма „Бохемска рапсодия“, предаде Ройтерс, цитирана от ДарикНюз.

37- годишният Малек беше сочен за фаворит за приза, след като беше удостоен с награди Златен глобус и БАФТА, и с отличието на актьорската гилдия.

Рами Малек, който е от египетски произход, е роден в Лос Анджелис. За ролята на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ актьорът прави проучвания и се готви с месеци, тъй като не умее да танцува, да пее или да свири на пиано.

Благодарение на положения труд Малек овладява гласа, акцента и движенията на легендарния вокал, и взима уроци по пиано и китара, за да наподоби максимално сценичното поведение на Фреди Меркюри.

Създателите на филма „Бохемска рапсодия“ използват действителния глас на Меркюри, гласа на Рами Малек и този на друг изпълнител на фона на оригинални записи на „Куин“, за да пресъздадат хитовете на групата. Саундтракът е така „преплетен“, че самият Малек не може да каже кой точно пее в даден момент.

Актьорът казва, че ключова за превъплъщението му в образа на Фреди се е оказала зъбната протеза, която започва да носи година преди да началото на снимките за филма.

„Бохемска рапсодия“ документира и личните битки на Меркюри, сред които с неговата хомосексуалност, алкохола и наркотиците. През 1991 г., едва 45-годишен, вокалът на „Куин“ става едва първите британски знаменитости – жертва на СПИН.

Ролята на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ е най-значимата в 15-годишната кариера на Рами Малек като актьор.

Преди това Малек е известен с превъплъщението си в образа на чудатия хакер Елиът Андерсън в телевизионния сериал „Господин Робот“, за което печели награда Еми през 2016 г.

Сред останалите му телевизионни и филмови роли са в „Пеперудата“ и „Конят БоДжак“. Рами Малек успя да се пребори за награда Оскар за главна мъжка роля, въпреки негативната реклама, съпътстваща филма „Бохемска рапсодия“.

Режисьорът на продукцията Брайън Сингър беше обвинен в непристойно поведение, в това число и от непълнолетни младежи, и беше уволнен насред снимките. Сингър отрича обвиненията. Рами Малек е споделял, че не е бил запознат с обвиненията срещу режисьора по време на снимките.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x