fbpx

Пуснаха Майзер от затвора!

215

Пуснаха Майзер от затвора!

Адвокатите на скандалната миска ще поискат промяна на поставената и до момента най-тежка мярка-”задържане под стаража”, след като разследването по делото приключи.

Анита Мейзер, която е обвиняема по дело за причиняване на телесна повреда, довела до смъртта на мъжа й Николай, може да бъде освободена от ареста след седмица.

Адвокатите на скандалната миска ще поискат промяна на поставената и до момента най-тежка мярка-”задържане под стаража”, след като разследването по делото приключи.

Анита Желева – по мъж, по-известна с фамилията на предишния си съпруг – Мейзер, лежи в ареста от август, след като бе задържана за смъртта на далеч по-младия си съпруг Николай. Същият беше намерен в семейния апартамент в местността Евксиноград край Варна мъртъв. Заради найлоновите стяжки на врата му Анита беше задържана и обвинена за смъртта му.

Още преди съдебното заседание за определянето на мярката й за неотклонение стана ясно, че е много вероятно смъртта на Николай да е нещастен инцидент, а не умишлено причинена. Междувременно обаче на миската беше повдигнато обвинение и за предлагане на подкуп на полицай в рамките на 20 000 евро, с които искала случаят да не стига до медиите. Двете работни обвинения бяха достатъчни тя да бъде преведена в ареста.

От САЩ пристигна дъщеря й, която да се грижи индиректно и да й носи храна в килията. След известния варненски адвокат Олег Атанасов Мейзер се сдоби и с втори защитник – Росен Желязков, бивш дългогодишен шеф на затвора в морската столица и директор на Главна дирекция “Изтърпяване на наказанията” в ресорното министерство.

„Притискат разследващите! Подложени са на страхотен натиск! Сестрата на Николай, която е от ГЕРБ, използва връзките си. Нямате представа тя с какви високопоставени хора общува. Аз искам да излезе истината, но при тоя натиск няма как да се случи. Аз съчувствам на сестра му за загубата, изказвам й съболезнованията си, но аз също обичах Николай и не съм искала това да се случи“, сподели преди време Анита.

В хода на разследването бяха назначени и различни експертизи, проведе се следствен експеримент

От тях трябва да се установи дали това, което Мейзер разказва, е истина. Според нея във фаталната нощ двамата с Николай се прибрали и той поискал да направи демонстрация как къса със силата на мускулите си свински опашки. Николай, който е треньор по фитнес, лесно се справил със стяжките на ръцете и ги скъсал. За врата обаче поискал двойни. Според Мейзер, когато той започнал да напъва, тя тръгнала до денонощен магазин да купи поръчаното от него за закуска. Когато се върнала, Николай лежал безжизнен на масажната маса в панорамния апартамент. Тя започнала да го удря и крещи, съборила тялото на пода, а при падането носът на Николай се счупил и изтекла много кръв.

През следващата седмица трябва да излязат резултатите от тройната съдебно-психиатрична експертиза. Тя се бави втори месец, а Мейзер буквално „откачила“, споделят пред „168 часа“ нейни близки. Традиционно тези експертизи стават в рамките на месец. Резултатът би дал основание на адвокатите й да поискат промяна на постоянната мярка за неотклонение. Изследването трябва да докаже дали Анита е вменяема, разбира ли това, което прави, има ли реална оценка за него и дали е склонна да лъже. Още след следствената възстановка на местопроизшествието присъстващи споделиха, че Мейзер е странна, но не лъже.

Тя беше почерпила присъстващите „с хубави бонбони“ между разказа й как и какво се е случило на масажната маса.

Няма данни, че лъже. За жалост тя и Николай са хора, живеещи по различен от традиционния за обикновения българин начин, имат различна ценностна система и поведение, споделят разследващи. Според тях злощастният инцидент е плод на липсата на оценка за възможните опасности, което е довело и до липса на предпазливост, и нито един от двамата не е взел каквито и да било предпазни мерки, за да предотврати нараняване им каквото и да било нещастие.

Повече от 2 месеца Мейзер е в ареста на варненската следствена служба. Миската дели една килия с обвинената за смъртта на 13-годишната Александра от Провадия – 19-годишната Ивалена. Тя и приятелят й Красимир са разследвани за удушаването на съседката им, за да откраднат златните й пръстени и обеци.

 Източник: http://www.bnews.bg
Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x