Пуснаха “героя” от благоевградския ъндърграунд от затвора (Снимка)

Добре познатият “герой” от благоевградския ъндърграунд – Венцислав Гаврилов-Гаве, излезе временно от затвора, където излежава 10-годишна присъда за убийството на благоевградския бизнесмен Кирил Ангелов.

Заради примерното си поведение, той е пуснат в краткосрочен отпуск, разказват негови приближени, цитирани от “Струма”. На свобода, макар и за няколко дни, Гаве побърза да се срещне с най-близките си приятели, сред които е и известният бизнесмен от благоевградското село Покровник Емил Тодоровски-Пожарникаря.

На отрупана с питиета и мезета маса, Тодоровски, Гаве и приятелят му Перо, явно са разпуснали здраво тези дни и запечатали срещата си в паметно фото. Видно е, че затворът се отразява добре на Гаве, тъй като не изглежда нито остарял, нито побелял, нито измъчен.

Елегантен и облечен в костюм, негова запазена марка, Гаврилов позира с щастлива усмивка, вероятно опиянен и от свободата и от марковите питиета, с които го нагости Тодоровски.

С костюм и вратовръзка бе Гаве и когато го снимаха камерите на националните телевизии да коментира бягството на Пелов и Колев от Софийския централен затвор миналата седмица. Припомняме, че по времето на делата за убийството, Венцислав Гаврилов -Гаве декларираше, че пътува често до Милано, тъй като работел с агенция за модели, затова трябвало да изглежда винаги елегантен.

Така той оправдавал безупречния си външен вид, продължават да разказват от “Струма”. Години след фаталния Стефанов ден през 1996 година, когато той застреля от упор приятеля си, бизнесмена Ангелов, Гаве твърдял, че е убийството е станало съвсем неволно, докато празнували. Малко преди да чуе присъдата си обаче той избяга зад граница.

Съдът го осъди на 10 години затвор за убийството на Ангелов и през 2006 година, бе издадена международна заповед за ареста му. Едва през юни 2015 Гаве бе задържан в Италия и предаден на българските власти, за да излежи присъдата си за убийство.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via