fbpx

Проговори подчинен на Митьо Очите

Прокуратурата разполага с пет нови обвинения срещу несебърския престъпен авторитет Димитър Желязков – Митьо Очите, свързани с рекет и наркоразпространение, пише „Телеграф“, като се позовава на източници, близки до разследването.

За новите обвинения обаче се чака разрешение от Турция, тъй като Очите ни беше предаден на 15 февруари от Истанбул, за да бъде съден по първите пет обвинения, свързани с побой, рекет и плаежи.

Тъй като е задържан и предаден от турската страна, по процедурата тамошните власти трябва да дадат съгласие дали Очите да бъде съден и по тези обвинения, или първо трябва да приключи делото срещу него и тогава да се заведе ново дело, обясниха разследващите.

Новите обвинения са по показания на свидетеля Георги Асенов, който навремето е работил за Очите.

От показанията му става ясно, че несебърлията е прибрал отчисленията от кафемашини и наркотици в Слънчев бряг и рекета на такситата в бетонния комплекс. Спецапелативният съд в четвъртък потвърди окончателно задържането му под стража по първите пет обвинения – за ръководене на банда, която е рекетирала бизнесмена Атанас Симеонов, за палеж на казино „Стар бет“ в Слънчев бряг, опожаряване на катафалка „Мрецедес“ на погребална агенция „Вяра“ и палеж на кафе в курорта.

Митьо Очите и адвокатът му Илиян Василев настояха пред съда за лечение.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x