Проговори бащата на момичето, жертва на “Син кит”

Семейството на българчето, самоубило се в САЩ заради играта „Син кит”, проговори след трагедията.

Бащата на 16-годишното момиче, разказа пред Нова тв, че детето му учело български, а малко преди самоубийството споделило, че свободно говори и руски.

Самоличността на жертвата на популярната смъртоносна игра, тръгнала от Русия, и на семейството, ще бъде запазена по тяхна молба.

„Продължавам да поддържам семейството си, да се грижа за тях. Не съм се отказал, не съм се отчаял от живота. Шокиран съм, съсипан съм, разбит съм, но въпреки всичко намирам сили да продължа напред”, заяви бащата.

“Аз се радвам, че синът ми е подхванал това нещо и е дал гласност, за да може да се предотврати такава трагедия където и да е по света”, сподели той.

„Син кит” е смъртоносна игра на контрол, зародила се в руската социална мрежа „Вконтакте”. Играта има 50 нива и предполага изпълнение от участника на задачи, които получава от ментор. Този ментор дава поръченията, а участникът трябва да докаже, че ги е изпълнил, като публикува снимка или клип в социалните мрежи. Задачите се изпълняват в течение на 50 дни и включват самонараняване, изрязване на изображения на син кит с бръснарско ножче върху кожата, слушане на песни със самоубийствени послания, систематично будене в ранни часове, гледане на филми на ужасите, селфита на върха на високи сгради, строежи или парапети на мостове, изолация от обществото. На 50-тия ден се дава последната задача, която е за самоубийство, най-често на публично място.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via