fbpx

Пробите на двете стада са положителни (Видео)

„Всички проби са качени на сайта на БАБХ.Всяка една заповед, издадена от изпълнителния директор на агенцията, е на базата на протоколите с положителни проби“, заяви Порожанов.

„Надяваме се болестта да бъде овладяна, но определено ни притеснява ситуацията, която се нагнетява от целия този процес“, допълни той.

Началникът на агенцията за безопасност на храните Дамян Илиев показа протоколите от пробите от френската лаборатория „Монпелие”.

Въпреки, че лабораторни резултати показаха, че и стадото на известната баба Дора е заразено, старата жена, чието стадо се превърна в символ и единствено то остана живо в село Шарково, отказва да повярва.

„Никой не е взел втора проба. Не вярвам, че то е заразено. Никога няма да дам стадото ми да бъде евтаназирано. Само през трупа ми!”,

категорична беше тя в предаването „Здравей, България” по NOVA.

Баба Дора заяви, че дори да ѝ покажат документи, че има зараза, няма да повярва и смята, че управляващите лъжат. „Не може веднъж да кажат, че са здрави, а после – не. За 28 дни няма умряло животно и са много игриви”, допълни жената.

За да не бъде унищожено стадото, домът ѝ в ямболското село е под охрана от доброволци. Мерките за сигурност в района остават засилени. Правят се засилени проверки от полицията.

Видео:

 
 
Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x