Признаци, че половинката ви е вманиачена във вас

Какво по-хубаво от това да знаете, че вашият партньор ви обича и има истински чувства към вас?

За повечето хора това е истинско щастие – дълги телефонни разговори, вълнуващи срещи, разходки с хванати ръце и така нататък. Има един момент обаче, в който и най-хубавата връзка може да се окаже опасна и нездравословна.

Това е моментът, в който човекът отсреща се вманиачи във вас и вашите отношения. Обсебените партньори могат да бъдат задушаващи и дори неконтролируеми. Обикновено тези хора са малко по-агресивни, защото се страхуват да не изгубят своята половинка.

Ако и вие имате притеснения, че може би човекът до вас спада към тази група, вижте кои са „издайническите признаци“:

1. Близка среща със семейството. Всяка жена би била очарована, ако мъжът, с когото излиза, иска да я запознае със семейството си. На твърде ранен етап от отношенията обаче това не говори добре за мъжа. Запознанството със семейството е вид ангажимент, за който трябва да изчакате, тъй като може да доведе до емоционални проблеми по-късно.

2. Ревност. Казват, че човек ревнува, когато обича. Ревността обаче може да бъде разрушителна, когато е в големи размери. Ако вашият приятел е прекалено ревнив и подозрителен, прави ви проблеми и се съмнява във всяко нещо, то определено имате проблем. Може би често говорите по темата и винаги слушате едни и същи монолози от негова страна. Ако видите, че въпреки вашите молби и убеждения, партньорът ви продължава да е ужасно ревнив, най-добре просто го напуснете.

3. Манипулация и ограничения. Обсебените партньори често умеят да манипулират своите половинки и да се представят в ролята на жертви. По този начин те си просят внимание и обич. Например, човекът до вас не ви позволява да се видите с приятелките си, защото ще го оставите сам вкъщи. Ако половинката ви се опитва да ви казва кога да излизате, с кого да се виждате, как да се обличате, какво да говорите и така нататък, то определено имате голям проблем.

4. Страх и омраза. Ако всички ваши приятели не харесват човека до вас и предпочитат да се срещат само с вас (когато него го няма), със сигурност нещо не е наред и е време да се замислите.

5. Играта на полицай. Вашият партньор тайно слуша какво говорите по телефона, промъква се и чете личните ви съобщения, постоянно се интересува къде и с кого сте – това са сигурни знаци, че той е обсебен от вас. За съжаление, тези хора не уважават неприкосновеността на личния живот и постоянно следят всяка крачка на партньора си. Наистина ли имате нужда от подобно нещо?

6. Бъдещи планове. Ако сте от малко време заедно, но половинката ви вече е сигурна, че вие сте „единствената“, то или говорим за голяма любов, или за голяма мания. Ако досега се припознахте в някои от горните точки, значи със сигурност е мания. Двама души започват да планират бъдещето си заедно, след като се убедят, че са един за друг. Няма как на първия месец човекът до вас да знае колко деца ще имате и къде ще живеете.

7. Липса на доверие. В случай, че вашият партньор постоянно ви обвинява, че правите нещо зад гърба му и че му изневерявате, сериозно трябва да се замислите над връзката си. Още повече, ако никога не сте му давали повод да се съмнява, той няма право да ви третира по този начин.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via