Приеха Закона за хората с увреждания

В законопроекта се предвиждат 150 милиона лева допълнителна финансова помощ, въвеждане на комплексна индивидуална оценка на потребностите.

Заложени са и квоти за заемане на работа на хора с увреждания и подкрепа за бизнеса да приспособява работни места за тях. Проектът предвижда към Министерски съвет да бъде създаден Национален съвет за интеграция на хората с увреждания.

Преди гласуването, от парламентарната трибуна, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков благодари за подкрепата за законопроекта. Приемането на този законопроект е първата стъпка към положителната промяна за хората с увреждания, която всички искаме и те очакват. Следващите стъпки са законопроектите за личната помощ и за социалните услуги, които би трябвало да решат проблемите им, добави Петков.

Благодаря на всички участници в работната група, които в последните месеци не пожалиха сили и време, за да подготвят този трудно родил се законопроект. Безспорно, той не е съвършен, но мисля, че в дискусиите между двете четения ще има възможност да бъде коригиран, каза още социалният министър.

Още статии в тази категория