Престъпната група на Иван Йосифов готвела убийства на полицаи и магистрати

Престъпната група на сина на Йоско Костинбродския – Иван Йосифов, е готвела убийства на полицаи и магистрати, стана ясно на пресконференция на спецпрокуратурата днес.

Бандата беше задържана вчера и оставена за постоянно в ареста от спецсъда, а днес (2 юли) директорът на спецпрокуратурата Иван Гешев даде подробности за операцията.

По думите му групата, занимаваща се с разпространение на наркотици и рекет, е подготвяла и убийства на служители на МВР и прокурори. Мишените са били разследващи, работели по други дела срещу членове на групата. Основното ядро на групата е било закопчано на връх Шипка.

От спецпрокуратурата засега не потвърждават неофициалната информация, че тартор на бандата е именно синът на Костинбродския. Друг от лидерите на групата е Стефан Гевгелийския, поръчал от затвора убийството на проф. Станчев, който беше пребит жестоко и ослепя с едното око.

Друга мокра поръчка е била за ликвидирането на затворнически надзирател.

“До момента 10 лица са в ареста и още толкова очакват своите обвинения”, допълни главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

“Групата е новосформирана, а антимафиотите установили, че в два от кварталите на София са започнали агресивни действия спрямо дилъри, които са ангажирани с други групи. Тези наркодилъри били накарани да продават дрога за тях”, разказа още Спиридонов.

“Преди два месеца постъпи оперативна информация, че въпросните лица планират насилствени действия спрямо служители на МВР, ГДБОП и прокурори от специализираната прокуратура. Установено е, че групата е много мобилна и динамична, поради което се взело решение на сбирката им на връх Шипка да се действа, разказа още шефът на ГДБОП.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via