Премиерът Бойко Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман

Премиерът Бойко Борисов се срещна и разговаря с краля на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазис ал Сауд. Почетен гост по време на визитата е експремиерът Симеон Сакскобургготски.

“Надявам се визитата да даде тласък на икономическото и търговското сътрудничество между България и Саудитска Арабия”, коментира Борисов.

Днес трябва да бъдат подписани спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и споразумение за сътрудничество в областта на земеделието, животновъдството и рибарството между България и Саудитска Арабия.

От правителствената пресслужба съобщиха вчера, че министър-председателят Бойко Борисов е пристигнал в Рияд. Това е първото посещение на най-високо равнище в историята на дипломатическите отношения между България и Кралство Саудитска Арабия.

В делегацията са включени и петима министри, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, на земеделието Румен Порожанов, на туризма Николина Ангелкова и на транспорта Ивайло Московски.

По-рано днес вицепремиерът Екатерина Захариева обяви, че правителственият самолет Aibus на авиоотряд 28, с който премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация пристигнаха на официална среща в Саудитска Арабия, не бе допуснат да прелети над територията на Иран.

Това е наложило връщане към Турция и преминаване над територията на Ирак. Разрешението за преминаване през въздушното пространство на Ирак е получено със съдействието на турските власти.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via