Премиерът Бойко Борисов: Оставката е морален акт. С Радев сме в прекрасен диалог

Оставката е и морален акт.

Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на пресконференция във Варна.

По думите му всеки съди сам по себе си, а Делян Добрев е безспорен професионалист и авторитет в града си. Според министър-председателя реакцията на партията е разбираема.

„Тезата, че и БСП са прави не е от наша полза. Всички знаят какви са БСП и затова ние избор след избор ги побеждаваме“, посочи Борисов.

„Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт, самият аз съм го правил много пъти. Тогава хората могат да оценят плюсовете и минусите“, допълни премиерът.

Той уточни, че в разговора си с депутата е усетил, че Добрев иска да покаже именно морал.

„Това не значи приемане на вина. Дърпайки се оттам, той сега трябва да докаже кое е клевета“, коментира Бойко Борисов.

По повод кмета на Хасково Беливанов премиерът заяви, че моралното е градоначалникът да си попаде оставката и да се направят нови избори.

Относно отношенията с президента Румен Радев министър-председателят коментира, че до този момент двамата имат прекрасен диалог.

„Президентът Радев може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили по начин, който уронва престижа му“, заяви премиерът.

От страна на ГЕРБ няма нападки, но хората на президента също атакуват. В момента войната се води с партията на Радев, смята премиерът.

Борисов допълни, че ако трябва да говори в същия тон за т.нар. беквокали, то Елена Йончева като част от пресцентъра на президента е била пратена, за да рони ГЕРБ.

„Госпожа Нинова за него е като моя Цветанов. Ако тръгнем на тази плоскост, аз мисля, че те първи започнаха. Това е грешна теза“, коментира Борисов.

Според премиера президенството има своя цигулка в лицето на Румен Радев, а кабинетът – в лицето на Борисов. А двете цигулки в момента свирят в един тон.

По думите на министър-председателя е необходимо да се оставят „певците и свирачите“, за да не се стига до битки на институционално ниво.

“Считам, че колкото опасно е да падне кабинет, толкова опасно е да падне и президент”, заяви министър-председателят, като допълни, че пожелава на държавния глава втори мандат.

Източник: novini.bg

Може да харесате и