Правете тези 5 неща, ако искате да отслабнете

Поддържането на перфектна фигура е задача, с която малцина успяват да се справят.

Динамичното ни ежедневие, липсата на време и стресът, под който живеем, води до небалансиран начин на живот и рано или късно стигаме до трудната борба с килограмите.

Правете тези 5 неща, ако искате да отслабнете

За нея, както и за хранителните навици, разказва инструкторът Мартин Васев. Той смята, че в основата на здравословното хранене седят някои прости и лесни за изпълнение неща, но изискващи търпение и рутина.

1. Никога не пийте калории

Газираните напитки, както и соковете, закупени от магазина, са нищо повече от количество вода със захар. Много хора заместват цели хранения с напитки. Да, това би могло да се случи, но само ако питието е богато на фибри, витамини, протеини и здравословни мазнини.

2. Никога не прескачайте хранене

Когато искате да промените тялото си, храненето е ключово. Повечето инструктори, запознати с метаболитните процеси на тялото, препоръчват от четири до шест хранения на ден, като един от най-важните компоненти в тях е протеинът.

3. Избягвайте пържените храни

Така наречените “разрушители за тялото” са широко достъпни и евтини, което ги прави предпочитани и често консумирани. В тях обаче има внушително количество транс-мазнини, които ги превръщат във враг номер 1 за човек, тръгнал да преобразява тялото си.

4. Никаква консумация на захари и тесто през нощта

Въпреки че пълнозърнестите храни са добре дошли, когато сме на хранителен режим, то трябва да се избягва тяхната консумация в по-късните часове. Закуската трябва да бъде най-хубавото и богато ядене и с нарастване на часовете на деня, храненията трябва да се облекчават.

5. Да ограничим приема на сладко

За повечето дами е много трудно да откажат сладките под всякаква форма и най-вече шоколада. Консумацията на какао висок процент е разрешена.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via